Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Forumsamsung

Forumsamsung için güncel haberler ve son gelişmeler

Forumsamsung

Forumsamsung için güncel haberler ve son gelişmeler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Sağlık

Artvin’de Geri Dönüşüm Temalı Motorsuz Araç Yarışı Heyecanı

By Ayşe Öztürk
20 Mayıs 2026 2 Min Read
Artvin’de Geri Dönüşüm Temalı Motorsuz Araç Yarışı Heyecanı için yorumlar kapalı

Artvin’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla “Yap, Tasarla, Yarış” temalı bir motorsuz araç yarışı gerçekleştirildi. Yarışmada, atık malzemelerden yapılan araçlarla 900 metrelik bir parkurda yarışan katılımcılar, zorlu bir rekabete girdi. Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Artvin Off-Road Spor Kulübü iş birliği ile düzenlenen etkinlikte, yarışmacılar hurda malzemelerden ürettikleri dört tekerlekli araçlarla mücadele etti. Tencereden yapılan direksiyon, tahta ve demir parçaları ile oluşturulan kaportalarla donatılan araçlar, büyük bir heyecanla yarışı takip eden izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Yarışa katılan 30 kişi, sürücü ve itici olarak ikişer grup halinde 15 araçla kıyasıya bir mücadele sergiledi. Yarış sırasında bazı sürücüler kontrolü kaybetse de hafif kazalarla atlatıldı. Yarışın sonunda dereceye girenlere para ödülü verildi.

Yarışmanın birincisi Yunus Emre Uzun, “Aracımızı sanayideki hurda parçalarından topladık. Sadece lastikleri dışarıdan aldık, geri kalan her şey tamamen el emeği. 2022 yılından beri yarışlara katılıyoruz ve bu yıl tekrar birinci olmaktan mutluyuz. Gerçekten çok heyecanlı bir yarıştı” dedi.

Üçüncü olan İsrafil Avcı ise, araçlarının 19 Mayıs anısına Bandırma Vapuru’na benzetildiğini belirterek, “Direksiyonunu tencereden yaptık. Tekerleklerini bahçe makinesinden aldık. Tamamen atık malzemeler kullanarak bu aracı tasarladık” ifadesinde bulundu. Babasıyla birlikte yarışan pilot Doruk Şatır, “Babam kopilot, ben pilot oldum. Tekerlekler hariç koltuk, tahta ve demirleri dışarıdan atık olarak bulduk ve aracımızı dört kişiyle bir günde tasarladık” dedi.

Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Resul Arda Yiğit, okulda geri dönüşüm malzemelerini kullanarak makine bölümüyle birlikte bir araç ürettiklerini açıkladı. Yarışa katılan İrfan Kuzu ise, “Yeni bir tasarım yaptık ve üç aşamalı bir fren sistemi kurduk. El arabası lastikleri, atık borular, kullanılmış vidalar ve ipler kullanarak, sıfır malzeme almadan bu aracı ürettik” şeklinde konuştu.

Artvin’deki bu etkinlik, hem geri dönüşüm bilincini artırmayı hem de gençlerin yaratıcılıklarını sergilemelerini sağladı.

Author

Ayşe Öztürk

Follow Me
Other Articles
Previous

İngiltere’de Nisan Ayı Yıllık Enflasyonu Beklentilerin Altında Kaldı: Yüzde 2,8

Next

Malatya’da 5,6 Büyüklüğünde Deprem: Ali Mahir Başarır’dan Geçmiş Olsun Mesajı

SON YAZILAR

  • Bakan Bolat: Tüm zamanların en yüksek üçüncü aylık ihracatı gerçekleştirildi
  • Birinci çeyrekte bankaların yabancı para varlıkları azaldı
  • Rusya’dan Ukrayna’nın Odessa Limanı’na saldırı
  • Yargıtay, Pınar Damar cinayetinde sanığın cezasını onadı
  • Hindistan’da para birimini korumak için yüklü döviz satışı
  • Türkiye’de Güneş ve Rüzgar Enerjisi Zirveye Koşuyor
  • ABD, İran’a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı
  • Bakan Bolat: İnanıyorum ki Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaret daha da güçlenecektir
  • Kaş’taki orman yangınında kritik saatler: Havadan müdahale yeniden başladı, bakandan uyarı geldi
  • Telegram’ın kurucusu Durov hakkında uluslararası arama kararı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.072)
  • Ekonomi (87)
  • Haber (360)
  • Sağlık (101)
  • Teknoloji (57)
Copyright 2026 — Forumsamsung. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al