Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Forumsamsung

Forumsamsung için güncel haberler ve son gelişmeler

Forumsamsung

Forumsamsung için güncel haberler ve son gelişmeler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

İBB Yolsuzluk Davasında Gergin Anlar: Mahkeme Başkanı Salonu Terketti, Duruşma Ertelendi!

By Ayşe Öztürk
4 Mayıs 2026 2 Min Read
İBB Yolsuzluk Davasında Gergin Anlar: Mahkeme Başkanı Salonu Terketti, Duruşma Ertelendi! için yorumlar kapalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk iddialarıyla ilgili açılan davada, aralarında görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 77 tutuklu sanık, duruşmanın 31. celsesi için mahkeme karşısına çıkmayı bekliyordu. Ancak, mahkemede yaşanan gerilim nedeniyle duruşma gerçekleştirilemedi ve bir gün sonraya ertelendi.

Duruşmanın 31. gününde yaşanan gelişmeleri Cumhuriyet gazetesi Silivri’den aktardı. İlk olarak İmamoğlu, duruşma sırasında medya mensuplarının ve destekçilerinin davaya müdahale etme çabasını eleştirdi. İzleyicilere hitap eden İmamoğlu, “Yargı heyeti, yargılama yapmak istemiyor. Yandaş medyayı alıp bizimle dalga geçiyorlar” diyerek durumu protesto etti.

İlk saatlerinde avukatlar ve mahkeme heyeti arasında gerginlik yaşandı. Duruşma öncesinde, iktidara yakın bir gazeteci olan Ferhat Murat’ın duruşma salonu dışında sanıklara yönelik tavırları, avukatlar tarafından eleştirildi. Avukatlar, Murat’ın savcı ve hakimlerle aynı koridorda bulunmasını “kabul edilemez” buldu. Bir avukat, “Biz oraya gidemiyoruz, ancak o nasıl orada?” diyerek duruma tepki gösterdi. İmamoğlu ise Murat’a yönelik, “Oradan yalan haber yapıyor, burada doğru haber yap” diye seslendi.

Kadın tutuklular duruşma arası sırasında salonu terk ederken, İmamoğlu ve diğer erkek tutuklular salonda kalmayı tercih etti. İmamoğlu, hakimin salonu terk etmesine tepki göstererek, “Biz çocuk oyuncağı değiliz, burası bir mahkeme” ifadelerini kullandı. Jandarma, salonu terk etmeyen tutukluların çıkmasını isterken, bu talep reddedildi. İmamoğlu, “Ben buradayım, zorla çıkarın beni” şeklinde sesini yükseltti.

Duruşmanın başlama anında ise, İBB Davası’nın 31. gününde mahkeme heyeti, avukatların sorularına yanıt vermeden ara vermeye karar verdi. Duruşma, avukatların sunduğu belgelerin akıbetine dair tartışmaların ardından gergin bir ortamda başladı.

Mahkeme salonunda yaşanan bu olaylar, İBB davasının nasıl bir atmosferde geçtiğini gözler önüne serdi. Salonda bulunanlar, gerginliğin ne kadar süreceğini merakla bekliyor. Duruşmanın ikinci günü, durumu daha da netleştirecek.

Author

Ayşe Öztürk

Follow Me
Other Articles
Previous

ABD’nin Ele Geçirdiği İran Gemisi, Pakistan’a İade Edildi

Next

4 Mayıs 2026’da Spot Piyasada Doğal Gaz Fiyatları Açıklandı

SON YAZILAR

  • Bakan Bolat: Tüm zamanların en yüksek üçüncü aylık ihracatı gerçekleştirildi
  • Birinci çeyrekte bankaların yabancı para varlıkları azaldı
  • Rusya’dan Ukrayna’nın Odessa Limanı’na saldırı
  • Yargıtay, Pınar Damar cinayetinde sanığın cezasını onadı
  • Hindistan’da para birimini korumak için yüklü döviz satışı
  • Türkiye’de Güneş ve Rüzgar Enerjisi Zirveye Koşuyor
  • ABD, İran’a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı
  • Bakan Bolat: İnanıyorum ki Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaret daha da güçlenecektir
  • Kaş’taki orman yangınında kritik saatler: Havadan müdahale yeniden başladı, bakandan uyarı geldi
  • Telegram’ın kurucusu Durov hakkında uluslararası arama kararı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.072)
  • Ekonomi (87)
  • Haber (360)
  • Sağlık (101)
  • Teknoloji (57)
Copyright 2026 — Forumsamsung. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort