Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Forumsamsung

Forumsamsung için güncel haberler ve son gelişmeler

Forumsamsung

Forumsamsung için güncel haberler ve son gelişmeler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı Hakkında Şamil Tayyar’dan Önemli Açıklamalar

By Ayşe Öztürk
3 Mayıs 2026 1 Min Read
Muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı Hakkında Şamil Tayyar’dan Önemli Açıklamalar için yorumlar kapalı

AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Daha önce “Böyle bir ismin olduğunu düşünmüyorum” diyerek şüpheyle yaklaştığı “çatı aday” konusunu Saadet Partisi lideri Mahmut Arıkan ile yaptığı bir görüşmede ele aldığını belirtti. Arıkan’ın, muhalefetin bir adayı olduğunu onayladığını söyleyen Tayyar, bu ismin açıklanmama gerekçesini ise “İttifak yapmayı düşündükleri partilere nezaketsizlik olmaması ve adayın yıpranmaması için şu aşamada açıklamadıklarını” ifadeleriyle açıkladı.

Tayyar, muhalefet bloğundaki bazı isimlerin adaylık sürecinde kesinlikle yer almadığını da vurguladı. Abdullah Gül, Haşim Kılıç ve Bülent Arınç’ın bu süreçte aday olarak düşünülmediğini net bir şekilde ifade eden Tayyar, muhalefet içinde yaşanan parçalanmanın CHP üzerindeki olumsuz etkilerine de dikkat çekti. Özellikle, muhalif milliyetçi ve muhafazakar partilerin kendi adaylarıyla yola çıkma kararının CHP’yi daha da yalnızlaştırabileceğini belirtti.

Ayrıca, Tayyar, DEM Parti’nin çözüm sürecinin gidişatına bağlı olarak ya iktidarı destekleyeceğini ya da kendi adayını çıkaracağını öngörerek, bu durumun CHP’yi siyasi arenada yalnızlaştıracağını savundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik eleştirilerini de sürdüren Tayyar, Özel’in yeni sisteme uyum sağlamakta zorlandığını ve bu durumun CHP’nin sosyolojik zeminini daralttığını ifade etti.

AK Parti’nin durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Tayyar, partinin başarısının anahtarının, rakipten ziyade kendi performansını artırmak olduğunu belirtti. “24 yıldır kazandıran sebepleri korudukça veya çoğalttıkça rakibin kim olduğu önem arz etmez,” dedi.

Tayyar, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla, muhalefetin adaylık süreci ve AK Parti’nin durumu hakkında içgörülerini kamuoyuyla paylaştı.

Author

Ayşe Öztürk

Follow Me
Other Articles
Previous

Komşu Ülkede Para Birimi Çöküşte: Döviz Kurları Kontrol Altına Alınamıyor

Next

Sabahın İlk Işıklarıyla Dolaman Mantarına Av: Altın Kadar Değerli

SON YAZILAR

  • Bakan Bolat: Tüm zamanların en yüksek üçüncü aylık ihracatı gerçekleştirildi
  • Birinci çeyrekte bankaların yabancı para varlıkları azaldı
  • Rusya’dan Ukrayna’nın Odessa Limanı’na saldırı
  • Yargıtay, Pınar Damar cinayetinde sanığın cezasını onadı
  • Hindistan’da para birimini korumak için yüklü döviz satışı
  • Türkiye’de Güneş ve Rüzgar Enerjisi Zirveye Koşuyor
  • ABD, İran’a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı
  • Bakan Bolat: İnanıyorum ki Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaret daha da güçlenecektir
  • Kaş’taki orman yangınında kritik saatler: Havadan müdahale yeniden başladı, bakandan uyarı geldi
  • Telegram’ın kurucusu Durov hakkında uluslararası arama kararı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.072)
  • Ekonomi (87)
  • Haber (360)
  • Sağlık (101)
  • Teknoloji (57)
Copyright 2026 — Forumsamsung. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme