İzmir’de fuarlardan ekonomiye büyük katkı

İzmir Fuarları Ekonomiye Büyük Katkı Sağlıyor

İZMİR (İGFA) – Fuar ve etkinlikler; kent, bölge, ülke ekonomisine, ihracata ve istihdama büyük katkı sağlıyor. Fuarizmir ve Kültürpark’ta düzenlenen fuar ve etkinlikleri 1 milyon 500 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

Ege Bölgesi’nde düzenlenen fuarlar, toplam ihracata ciddi katkı sağladı. Fuarların da etkisiyle Ege Bölgesi illerinin toplam ihracatı 40 milyar 952 milyon doları geçti. İzmir ise Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 9,09’unu gerçekleştirerek 23 milyar 817 milyon 180 bin dolarlık bir rakam elde etti.

2024 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuarlar arasında; Dünya Robot Olimpiyatı, First Lego League turnuvaları, İzmir Tattoo Fest, İzmirCon gibi etkinlikler yer aldı. Bu fuarlar, hem şehri uluslararası ticaret ve kültür merkezi yapma hedefini destekledi hem de iş dünyasına ve ziyaretçilere yeni fırsatlar sunmaya devam etti.

Ege’den 40 milyar 952 milyon dolarlık ihracat Fuarlar Sayesinde

2024 yılında Türkiye’nin toplam ihracatında Ege Bölgesi illerinin önemli bir payı vardı. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’tan oluşan Ege Bölgesi illerinin ihracatı toplamda 40 milyar 952 milyon dolara ulaştı.

2025 yılında da İzmir’de fuarlar bereketi devam edecek. Fuarizmir ve Kültürpark’ta 30’un üzerinde fuar ve etkinliğin düzenleneceği yılın ilk üç ayında; HORECA FAIR, PACK & PLAST FAİR TÜRKİYE, AGROEXPO gibi uluslararası fuarlar ve etkinlikler planlanmaktadır.

Marble İzmir 30 Yaşında

Doğal taş sektöründe önemli bir yere sahip olan Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 9 – 12 Nisan 2025 tarihleri arasında 30. kez düzenlenecek. Fuar, doğal taş sektörünün lider firmalarını ve dünya genelinden binlerce profesyonel ziyaretçiyi buluşturacak.

Yıl boyunca düzenlenecek fuarlarla, İzmir uluslararası alanda adından sıkça söz ettirirken farklı sektörlere de katkı sağlamaya devam edecek.

Related Posts

İsrail sivillere yönelik bombardımanlarını durdurmuyor: Gazze’de katliam dün de sürdü

İsrail ordusu, Gazze’de 21 aydır sürdürdüğü saldırıları sona erdirecek bir ateşkese yaklaşılmasına rağmen bombardımanlarına devam ediyor.

“FETÖ’nün siyasi ayağı” paylaşımına 5 yıl sonra soruşturma

CHP’li Hasan Şencan’ın 2020’de yaptığı sosyal medya paylaşımı, 5 yıl sonra AKP’li Mustafa Şentop’un şikâyetiyle soruşturma konusu oldu. Şencan verdiği ifadede, “Hakaret yok, eleştiri yaptım” diyerek kendini savundu.

Marketteki kahverengi yumurtalar artık satılmıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.

Yardım bekleyenleri eğlenerek hedef alıyorlar

İşgalci İsrail ordusu, ateşkes müzakerelerine rağmen Gazze’de katliam işlemeye sürdürüyor.

Mansur Yavaş duyurdu: İzmir’e yeni destek ekibi gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangınla mücadele kapsamında İzmir’de 4 araç ve 9 itfaiye personelinin aktif görev yaptığını, ayrıca Manisa’da 5 araç ve 8 personelin çalışmalara katıldığını belirtti.

Rusya’nın Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov: Moskova Afganistan İslam Emirliği’ni resmen tanıdı

Rusya Devlet Başkanlığı Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov, Moskova’nın Afganistan İslam Emirliği’ni resmen tanıdığını belirtti.