Glokom sinsice ilerliyor! ‘Kalıcı görme kaybına neden olabiliyor’

Glokom Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Glokom sinsi seyirli bir hastalıktır. Hastalar genellikle belirti fark etmeden çok ileri hasara kadar ilerleyebilirler. Bu nedenle düzenli yıllık göz muayenesi yapmak en önemli adımdır. Ayrıca glokom hastalığı aile bireylerinde bulunuyorsa risk daha da artmaktadır. Bu nedenle birinci derece yakın akrabalarında glokom hastalığı olanlar daha yakın takipte olmalı ve erken teşhis yöntemlerini uygulamalıdır. Göz tansiyonu kontrolünün yanı sıra görme alanı muayenesi ve göz sinir taraması da önemlidir.

Sigara kullanımı da glokom riskini artırabilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Feride Pınar Doğru, sigaranın göze zarar verebileceğini ve glokoma yol açabileceğini belirtiyor. Bu nedenle sigaradan uzak durulması ve kan kolesterol seviyelerine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yüksek veya düşük tansiyon da glokomun kötüleşme hızını artırabilir. Bu nedenle glokomlu hastaların vücut tansiyonlarını düzenli olarak kontrol ettirmeleri önemlidir. Ayrıca kortizonlu ilaç kullanırken dikkat edilmelidir, çünkü bu ilaçlar göz tansiyonunu artırabilir.

Glokom hastalığında sağlıklı beslenme de önem taşımaktadır. Vitamin ve minerallerin hastalığın tedavisinde faydalı olabileceği bilinmektedir. Ayrıca düzenli spor yapmak da glokom riskini azaltabilir. Ancak spor yaparken dikkat edilmesi gereken özel durumlar da bulunmaktadır.

Özellikle diyabet hastalarında glokom görülme sıklığı daha yüksektir. Bu nedenle kan şekeri düzeylerinin düzenli olarak kontrol edilmesi önemlidir. Ayrıca diğer bazı hastalıklar da glokom riskini artırabilir, bu nedenle bu tür hastalıkların varlığı mutlaka doktora bildirilmelidir.

Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Pişirmek, yiyeceklerdeki vitaminleri öldürüyor mu?

Pişirmek, yiyeceklerdeki vitaminleri öldürüyor mu?

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Adli Tıp Teknikeri Kontenjanı Açılmalı

Adli tıp teknikeri kontenjanı açılmalı ! CHP Ankara Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr Aylin Yaman bu konuda önerge verdi. 

TTB’den kürtaj engelleri tepkisi: ‘Kürtaj talepleri gerekçesiz reddediliyor’

TTB, isteğe bağlı kürtaj taleplerinin reddedilmesine karşı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı.

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”