Uganda’da Ebola salgını sona erdi

Uganda’da Ebola Salgını Tamamen Sonlandırıldı

Uganda Sağlık Bakanlığı, başkent Kampala’da 42 günlük izleme sürecinin tamamlanmasının ardından Ebola salgınının sona erdiğini duyurdu. Son teyitli hasta 14 Mart’ta taburcu edildikten sonra yeni bir vaka bildirilmedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de Uganda’da izleme sürecinin tamamlandığını ve Ebola salgınının ülkede sona erdiğini onayladı. Uganda’da toplam 12 doğrulanmış vaka ile 2 olası vaka kaydedilmiş, bu vakalardan 4’ü hayatını kaybetmişken 10’u ise iyileşmiş.

DSÖ Afrika Bölge Direktör Vekili Chikwe Ihekweazu, salgının kentleri ve kırsal bölgeleri ciddi şekilde etkilediğini vurgulayarak, Uganda’nın bölgede halk sağlığı acil durumlarıyla baş etmek konusunda liderlik gösterdiğini belirtti. Ihekweazu, “DSÖ olarak Uganda’nın çabalarını desteklemekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Related Posts

Mansur Yavaş duyurdu: İzmir’e yeni destek ekibi gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangınla mücadele kapsamında İzmir’de 4 araç ve 9 itfaiye personelinin aktif görev yaptığını, ayrıca Manisa’da 5 araç ve 8 personelin çalışmalara katıldığını belirtti.

Rusya’nın Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov: Moskova Afganistan İslam Emirliği’ni resmen tanıdı

Rusya Devlet Başkanlığı Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov, Moskova’nın Afganistan İslam Emirliği’ni resmen tanıdığını belirtti.

Kredi kartı ile altın alanlar yandı! Hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz

Kredi kartıyla altın alıp daha sonra da altını nakit paraya çevirenler yandı. Son dönemde bu şekilde kredi kartı kullanarak altın alanlar dev cezalara uğruyor. Binlerce vatandaş hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir

ABD ile İran’ın müzakerelere başlayacağı iddia edildi

ABD medyası, ABD ile İran arasındaki nükleer görüşmelerinin yeniden başlayacağını iddia etti. İddiaya göre taraflar, önümüzdeki hafta Oslo’da görüşmeyi planlıyor.

Dünyanın güvenliği tehlikede! Amerika yalan üzerine mi İran’ı vurdu?

ABD Başkanı Donald Trump, selefi George W. Bush, Irak’ın işgalinden önceki iddialarına benzer iddiaların ardından İran’daki nükleer tesisleri vurdu. İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarından önce İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın nükleer tehdidini abartarak saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı. Ancak istihbarat raporları ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran’ın silah üretmediğini ortaya koydu. Peki ABD, İran’ı 2003’te olduğu gibi yalan üzerine mi vurdu?

Jüri, ABD’li rapçi Sean “Diddy” Combs davasında kısmi karara vardı

Jüri, ABD’li rapçi Sean “Diddy” Combs davasında kısmi karara vardı