Mercedes-Benz’in karı ilk çeyrekte düştü

Mercedes-Benz’in İlk Çeyrek Finansal Sonuçları Açıklandı!

Mercedes-Benz, yılın ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını paylaştı. Şirketin ocak-mart döneminde düzeltilmiş faaliyet karı (FAVÖK), geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40,7 azalarak 2 milyar 289 milyon avroya geriledi. Net kar ise yaklaşık yüzde 43 düşüşle 1 milyar 731 milyon avroya indi.

Satışlarda da bir düşüş yaşandı. Şirketin bu dönemdeki satışları yüzde 7,41 azalarak 33,22 milyar avroya geriledi. Araç teslimatları da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,6 düşerek 446 bin 300 adede geriledi.

Şirketin açıklamasında, ABD’nin otomobil ithalatına yönelik açıkladığı gümrük tarifelerinin etkilerine de değinildi. Eğer bu tarifeler yılsonuna kadar devam ederse Mercedes-Benz’in faaliyet karı, serbest nakit akışı ve satış gelirleri olumsuz yönde etkilenebilir.

Açıklamada, “Tarife politikaları, hafifletici tedbirler ve bunların özellikle müşteri davranışları ve talep üzerindeki potansiyel doğrudan ve dolaylı etkilerine ilişkin mevcut oynaklık, yılın geri kalanı için iş gelişimini güvenilir bir şekilde değerlendirmek için çok yüksek.” şeklinde belirtilerek belirsizliklerin devam ettiği vurgulandı.

Related Posts

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi gümrük vergileriyle sarsıldı

Dünyanın en fazla satış yapan otomobil üreticisi Toyota, 2025-2026 mali yılı için kâr tahminini yüzde 21 düşürdü. Şirketin bu kararı, ABD Başkanı Donald Trump’ın uygulamaya koyduğu gümrük vergilerinin etkisinin artması ve Japon yeni’nin değer kazanmasıyla birlikte geldi.

Bill Gates, neredeyse tüm servetini bağışlayacak

Bill Gates, neredeyse tüm servetini bağışlayacak

Merkez Bankası rezervlerinde 1 yıl önceye dönüldü

Merkez Bankası’nın verilerine göre toplam rezervler 2 Mayıs 2025 haftasında 138 milyar dolar ile 12 ayın en düşük seviyesini gördü.

Pakistan ekonomisinde savaş endişesi

Pakistan Borsası’nın referans endeksi KSE 100, Perşembe günü 103.000 puana kadar geriledi. Yaşanan bu düşüşün ardından işlemler geçici olarak durduruldu. Bu, geçen ay 120.000 ile rekor kıran endekste yüzde 16’lık bir düşüş anlamına geliyor …

CHP’li Genç: Devlet her 1 liralık faiz gelirine karşılık yaklaşık 16 lira faiz ödemesi yapmakta

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Hazine’nin faiz gideri ile ilgili, “Mart ayında faiz gelirleri 9 milyar 879 milyon TL olurken, faiz giderleri tam 160 milyar 710 milyon TL olmuştur. Yani devlet, her 1 liralık faiz gelirine karşılık yaklaşık 16 lira faiz ödemesi yapmaktadır” dedi.

TMSF onayladı: Ünlü mobilya şirketi resmen satıldı!

TMSF, Boydak Holding bünyesindeki Bellona’nın satışını gerçekleştirirken, İstikbal Mobilya’nın satışı için de hazırlıklar sürüyor. İstikbal’in satış takvimi netleşiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir