Netanyahu’nun askeri danışmanı: Suriye’deki Dürzileri biz silahlandırdık

İsrail’in Suriye’deki Dürzilere Silah Gönderdiği İddia Edildi

İsrail Savunma ve Güvenlik Forumu üyesi Hasson Hasson’un açıklamalarına göre Tel Aviv yönetimi, Suriye’deki Dürzileri silahlandırarak kendi çıkarları doğrultusunda kullanabileceği bir ordu oluşturdu.

Hasson, İsrail’in Suriye’deki Dürzilere silah göndererek ülkede istikrarsızlık yaratmayı ve yeni bir iç savaş çıkarmayı amaçladığını söyledi.

Suriye’deki çatışmalar.

İsrail’in Dürzilere silah gönderdiğini öne süren ilk İsrailli yetkili olan Hasson, ordunun radyosunda yaptığı açıklamada, bu konuda şeffaf olmaları gerektiğini belirtti.

Hasson, İsrail’in Suriye’de Dürzi bir ordu oluşturmasının gerekliliğine inandığını ve bu konuda büyük bir kararlılıkla ilerlediklerini ifade etti.

Daha önce İsrail eski cumhurbaşkanları Şimon Peres ve Reuven Rivlin’in askeri sekreterliğini yapan ve aynı zamanda eski Başbakan Binyamin Netanyahu’nun askeri danışmanı olan Hasson, İsrail’in Dürzileri silahlandırdığını açıklayan ilk yetkili oldu.

Suriye’de Dürzileri Şam yönetimine karşı kışkırtan ve koruma bahanesi ile ülkeye saldırılar düzenleyen İsrail ordusunun, işgal altındaki Suriye topraklarında konuşlandığı ve Dürzi köylerine Suriye ordusunun girişini engellediği ifade edilmişti.

İsrail, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından Suriye’ye birçok hava saldırısı düzenlemişti. Son gelişmelerin ardından bölgedeki durum merakla bekleniyor.

Related Posts

Kilitli kapıların ardındaki inanılmaz detaylar | O yemekler neden yasak? ‘Tatsız tuzsuz makarnalar, su gibi soslar…’

Dünyanın dört bir yanındaki Katolik kiliselerini temsil eden kardinaller, yeni papayı belirlemek için Vatikan’da toplandı. Kardinaller bu iş için inşa edilmiş özel bir misafirhanede kalıyor. Su içtikleri bardaktan attıkları çöpe kadar kontrol edilen kardinallerin bazı yemekleri yemeleri bile yasak. Peki bunun sebebi ne?

Gülaylar Altın’ın sahibi hakkında yeni karar!

Mehmet İlhan Gülay’ın avukatı son verdiği ifadenin ardından tutukluluğuna itiraz etmişti. Savcılık Gülay’ın tahliye edilmesi yönünde mütalaa verdi, Gülay ev hapsi şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kurtulmuş’tan ‘yapay zeka’ uyarısı: Kapitalizm yapay zekayı insansızlaştırma için kullanacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kapitalizmin yapay zekanın insanın ikamesi haline getirilmesi gibi amaç güttüğüne işaret ederek, “İnsansızlaştırma tehlikesini ciddi bir şekilde ele almamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Trump, Ukrayna ile nadir elementler anlaşmasını resmen imzaladıklarını açıkladı

Trump, Ukrayna ile nadir elementler anlaşmasını resmen imzaladıklarını açıkladı

Sıcak havalara hafta sonu molası geliyor! Hafta sonu sağanak yağış geliyor…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Hafta sonu yurt genelinde serin ve yağışlı hava etkili olacağını söyledi.

NATO tarihinde bir ilk: Kritik göreve Türk isim getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), NATO’nun kritik öneme sahip ‘İş Birliği ile Güvenlik Direktörü’ görevine bir Türk generalin seçildiğini duyurdu. Alınan bu kararla NATO tarihinde ilk defa Türkiye Brüksel’deki NATO Uluslararası Askeri Karargahı’nda direktör seviyesinde temsil edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir