Malezya perakende satışlarında olumlu seyir hakim

Malezya Perakende Satışları 2025 Yılı Mart Ayında Yüzde 6,6 Arttı!

Malezya İstatistik Dairesi tarafından yayımlanan verilere göre, ülkenin perakende satışları 2025 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 arttı. Bu oran, Şubat ayındaki yüzde 5,7’lik revize edilen artışın üzerinde gerçekleşti. Yükseliş, özellikle gıda, içecek ve tütün ürünleri ile otomotiv yakıtı ve pazarlarda yapılan ticaret kalemlerindeki güçlü performanstan kaynaklandı.

Malezya üretici fiyatları 4 ay sonra geriledi
Gıda ve Yakıt Satışlarında Dikkat Çeken Artış

Mart ayında gıda, içecek ve tütün ürünleri satışları yıllık bazda yüzde 8,1 oranında artarken, bu oran Şubat ayında yüzde 6,4 seviyesindeydi. Otomotiv yakıtı satışlarındaki artış ise yüzde 7,9 ile Şubat ayındaki yüzde 6,2’lik artışın üzerine çıktı. Uzmanlaşmamış mağazalardaki satışlar yüzde 6,5 artarken, ev eşyası kategorisindeki yükseliş yüzde 5,8 olarak kaydedildi.

Malezya’da İhracat Patlaması: Ticaret Fazlası Rekor Seviyede
Pazar Ticaretinde Çift Haneli Büyüme

Seyyar tezgahlar ve pazarlarda gerçekleştirilen ticarette ise dikkat çekici bir artış yaşandı. Bu alandaki büyüme yüzde 10’a ulaşarak Şubat ayındaki yüzde 7,6’lık seviyeyi geride bıraktı. Diğer ürün satışlarında ise yüzde 7,3’lük bir artış gözlemlendi.

Xi Jinping’ten Kritik Malezya Ziyareti
2025’in İlk Çeyreğinde Genel Artış Yüzde 5,2

Malezya perakende satışları 2025 yılının ilk çeyreğinde genel olarak yüzde 5,2 oranında arttı. Aylık bazda ise mart ayında satışlar yüzde 2,9 oranında yükselerek Şubat’taki yüzde 1,6’lık revize edilen artışı geride bıraktı. Toptan ticaret büyümesi hafif gerileyerek yüzde 5,7’ye düşerken, araç ticaretindeki artış da yüzde 2,3 oldu.

Related Posts

Bünyan Hamamı 10 Milyon Liraya Yenilendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bünyan’daki hamamı 1,5 ayda 10 milyon lira ile modernize etti.

Türkiye’nin Fransa’ya İki Tekerlekli Araç İhracatı 50 Katına Çıktı

Türkiye’nin otomotiv ihracatında Fransa en fazla artış gösteren ülke oldu, 50 kat büyüdü.

Gıda sektöründe konkordato krizi: Furyaya bir Türk devi daha katıldı

Türkiye’nin köklü et ve gıda firmalarından Seret Et, 38 yıl sonra konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme başvuruyu kabul ederek 1 yıllık süre tanırken, Yusuf Et, Gülhanlar Güven Gıda ve Çiloğlu Gıda ile devam eden konkordato zinciri sektördeki krizi derinleştiriyor.

AB’de Ortalama Çalışma Süresi 37,2 Yıl

Eurostat’a göre AB’de bireylerin ortalama çalışma süresi 37,2 yıl, en uzun süre Hollanda’da.

Kırşehir’de Ceviz Üreticilerine Makine Desteği

Kırşehir’de ceviz üreticilerine, KOP projesi kapsamında makineler dağıtıldı.

Dünyanın en iyi havalimanı yine İGA İstanbul Havalimanı oldu

Uluslararası seyahat dergisi Travel and Leisure’ın okurları bu yıl da “Dünyanın En İyi 10 Uluslararası Havalimanı”nı belirledi. Listenin zirvesine, geçen yıl olduğu gibi İGA İstanbul Havalimanı yerleşti.