Kolombiyalı paramiliter elebaşına hapis cezası

Macaco, Kolombiya Adalet ve Barış Yasası Kapsamında Yargılandı

Ulusal medyada yer alan habere göre, Kolombiya’nın paramiliter grupların silahsızlandırılması amacıyla yürürlüğe koyduğu “Adalet ve Barış” yasası çerçevesinde, eski suç örgütü lideri Macaco mahkemede yargılandı.

Mahkeme, Macaco’yu 141 farklı suçtan suçlu buldu ve 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Suçlamalar arasında gazeteciler ve yargı mensuplarının öldürülmesi, zorla kaybetmeler, işkence, adam kaçırma, çocukların silah altına alınması, sivil halkın zorla yerinden edilmesi ve cinsel şiddet gibi suçlar yer alıyor.

Eski AUC Lideri Macaco

Macaco, eski Kolombiya Birleşik Öz Savunma Güçleri (AUC) liderlerinden biridir. 2006 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Alvaro Uribe ile yapılan anlaşma sonucunda silah bırakmıştı. Ancak, 2008’de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla ABD’ye iade edildi ve cezasını burada tamamladıktan sonra 2019’da Kolombiya’ya geri döndü.

2024 yılında hükümet, Macaco ve diğer bazı eski suç örgütü liderlerini, barış sürecine katkıda bulunmaları amacıyla ‘barış elçisi’ olarak görevlendirmişti.

Related Posts

SON DAKİKA! Başkan Cemil Tugay açıkladı: İzmir grev görüşmelerinde anlaşma çıkmadı

DİSK VE İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki görüşme sona erdi. Anlaşma çıkmadı

İsrail’in saldırıları bitmiyor! Gazze’de can kaybı yükseldi

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 54 bin 510’a, yaralı sayısı 124 bin 901’e yükseldi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında bilanço ağırlaşıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından …

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın emniyet ifadesi ortaya çıktı: ‘Davet edilseydim ifade vermeye seve seve gelirdim’

İBB’ye yönelik 5’inci dalga operasyonu kapsamında gözaltına alınan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’ya, iş insanı Aziz İhsan Aktaş’ın ‘Etkin pişmanlıktan’ yararlanarak verdiği ifadedeki beyanı soruldu. Çaykara’nın bütün suçlamaları reddederek etkin pişmanlıktan yararlanmak istemediği ve “Bahsi geçen bu suçlarla ve isimlerle hiçbir alakam yoktur. İfadeye çağrılsaydım seve seve gelirdim” dediği öğrenildi.

CHP’li Suiçmez’den Çaykur’a tepki: ‘Çaykur 4 gün içinde kontenjan miktarını dörtte bire düşürdü’

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, yaş çay alımındaki sorunlara dikkati çekerek, ”Çaykur 4 gün içinde kontenjan miktarını dörtte bire düşürdü. Çaykur, çay üreticisinin emeğiyle dalga geçer hale geldi. 4 gün içerisinde kontenjan miktarı dörtte bire indirilir mi? Bu ne iş bilmezlik, bu ne aymazlıktır? Bu nasıl bir anlayıştır ki çay üreticisini gözden çıkarmışlardır” dedi.

ABD’de İngiliz iş insanı casusluk suçlamasıyla tutuklandı: Çin’e askeri teknoloji kaçırmakla suçlanıyor

ABD’de İngiliz iş insanı casusluk suçlamasıyla tutuklandı: Çin’e askeri teknoloji kaçırmakla suçlanıyor

Meclis Başkanı DEM Parti’yi ziyaret ediyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti’yi ziyaret ediyor.