Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Et Tüketimine Dikkat!

Kurban Bayramı’nda et tüketiminin genellikle arttığını belirten Öğr. Gör. Kübra Şahin, günlük et tüketim miktarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Sağlıklı kalmak ve sindirim sorunları yaşamamak için yetişkin bir birey için günlük et tüketim miktarının 100-150 gram civarında olması gerektiğini belirtiyor.

Bayramda Pişirme Yöntemlerine Dikkat!

Etin pişirilme yönteminin besin değeri ve sağlık üzerindeki etkileri üzerinde duran Şahin, haşlamanın önerilen sağlıklı bir pişirme şekli olduğunu belirtiyor. Aşırı yüksek sıcaklıkta pişirme besin kaybına ve zararlı bileşik oluşumuna neden olabileceğini ifade ediyor.

Buzdolabında Dinlendirilmiş Et Pişirin

Yeni kesim etin hemen tüketilmemesi gerektiğini belirten Şahin, etin dinlendirilmesinin sindirim açısından önemli olduğunu söylüyor. Buzdolabında 12-24 saat dinlendirilen etin daha lezzetli ve sindirimi kolay olduğunu vurguluyor.

Kırmızı Etin Besin Değeri

Kırmızı etin protein ve yağ açısından zengin olduğunu belirten Şahin, ancak lif, vitamin C ve karbonhidrat açısından fakir olduğunu söylüyor. Sebzelerin sindirim sistemine destek olduğunu ve lif kaynağı olduğunu vurguluyor.

Çocuklar ve Yaşlılar için Öneriler

Çocukların ve yaşlıların da et tüketirken dikkat etmesi gerektiğini belirten Şahin, pişirme yöntemleri ve porsiyon kontrolü konusunda önerilerde bulunuyor. Özellikle çocukların ve yaşlıların sindirim sağlığını korumak için eti doğru şekilde pişirmesi gerektiğini vurguluyor.

Sindirim için Öneriler

Bayramda aşırı et tüketiminin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirten Şahin, lifli besinler tüketmek, yeterli su içmek, yağlı yiyeceklerden kaçınmak ve probiyotikler almak gerektiğini belirtiyor.

Fiziksel Aktivite ve Su Tüketimi

Sindirim sistemini hızlandıran fiziksel aktivitenin ve yeterli su tüketiminin sindirim sağlığı açısından önemli olduğunu belirten Şahin, bu konuda bilgi veriyor.

Related Posts

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

‘Deri kanseri, vücudumuzda en yaygın olarak görülen kanser türüdür’

Deri kanserinin vücutta en yaygın olarak görülen kanser türü olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Haydar Yöndem, “Her kanser türünde olduğu gibi deri kanserinde de erken teşhis hayat kurtarır” dedi.

Yapay zekayla akciğer kanseri tanısı: Yüzde 97 başarı

Akciğer kanserinin tanısında önemli bir gelişme yaşandı. Altınbaş Üniversitesi’nden Doç. Dr. Handan Tanyıldızı Kökkülünk ve ekibi, akciğer kanseri tanısında önemli bir başarı elde etti.

Yatmadan önce yediğinizde uykuya yüzde 50 daha hızlı dalmanıza yardımcı olacak meyve!

İspanyol kardiyolog, bu meyveyi “gece rutininize dahil etmenin, dinlenme ihtiyacınızı doğal olarak karşılayabileceğini” iddia ediyor.

Dizdeki Kireçlenme İçin 6 Tedavi Şekli

Dizdeki kireçlenme rahatsızlığı bir çok insanın yaşam standartını düşürürken bazen de çalışmayı da engelliyor. Uzmanlar bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. 

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.