Kumluca’da 2025 YKS İlk 1000’e Giren Öğrencilere Ödül Töreni
Kumluca’da düzenlenen 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk binde yer alan 3 başarılı öğrenci için ödül töreni gerçekleştirildi.
Kumluca’dan Ceylan Teke, Sümeyra Balcı ve Semih Kural, 2025 YKS sınavında elde ettikleri başarılarla Türkiye genelinde ilk binde yer aldılar.
Havva Sedat Avcıoğlu Fen Lisesi mezunu Ceylan Teke, Alan Yeterlilik Testi (AYT) Eşit Ağırlık alanında Türkiye genelinde 680. sırayı elde etti. Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Sümeyra Balcı ise AYT Sözel puan türünde Türkiye genelinde 777. sırayı aldı. Aynı fen lisesinden Semih Kural ise AYT Sayısal puan türünde Türkiye genelinde 1015. oldu.
Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törende, dereceye giren öğrencilere tablet hediye edildi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, yaptığı konuşmada öğrencilerin elde ettiği bu büyük başarılardan dolayı ailelerine, öğretmenlerine ve okul idarecilerine teşekkür etti. Tekdemir, öğrencilerin ilçenin eğitim alanındaki yükselişine olumlu katkı sağladığını ve bu başarıların ilham verici olduğunu vurguladı.