ABD’li eski teğmene ‘Trump’ gözaltısı

Eski Bir Teğmen, Trump’a Karşı Suikast Tehditleri İçeren Açıklamalar Yaptığı İçin Gözaltına Alındı

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı ve Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) bünyesinde görev almış olan eski bir teğmen, Başkan Donald Trump’a karşı suikast tehditleri içeren açıklamaları nedeniyle gözaltına alındı. CBS News kanalının aktardığı habere göre, Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 33 yıl boyunca Sahil Güvenlik Teşkilatı’nda görev yapmış olan ve bir süre FEMA’da eğitmenlik yapan eski teğmen Peter Stinson’a yönelik bir soruşturma başlattı.

FBI’ın 19 sayfalık belgesinde, Stinson’ın 2020 ila 2025 yılları arasında sosyal medya platformlarında Trump’a karşı yaptığı açıklamalara yer verildi. Belgede, Stinson’ın, Trump’a karşı silah, bıçak ve zehir kullanılmasını desteklediği ve hatta onu kiralık bir katil tutmak için para toplamaya hazır olduğunu belirttiği ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, belgede, Stinson’ın, Temmuz 2024’teki suikast girişimine ilişkin saldırganın silah yeteneklerini eleştirdiği belirtiliyor. Federal yetkililer, Stinson’ın Trump’a yönelik tehditlerini içeren diğer sosyal medya paylaşımları sebebiyle gözaltına alındığını aktardı.

Trump’a Yönelik Suikast Girişimleri

13 Temmuz 2024 tarihinde Pensilvanya’da gerçekleştirilen bir miting sırasında Trump’a karşı silahlı bir saldırı gerçekleşmiş, saldırı sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

FBI, söz konusu saldırıyı bir suikast girişimi olarak tanımlamış ve saldırganın, olay yerinde öldürülen 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıklamıştı. Ayrıca, Trump’ın Florida’da bulunduğu bir gece, çevrede silah sesleri duyulmuş ve olay yerinde AK-47 marka bir silah bulunmuş, şüpheli Ryan Wesley Routh ise “ateşli silah bulundurmak” ve “seri numarası silinmiş silah bulundurmakla” suçlanmıştı.

Related Posts

CHP’li belediye başkanı açıkladı: AKP’li başkan özel hizmetçisini devlet memuru yapmış!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “AKP Milletvekili Cahit Özkan’ın yanında ve emrinde çalıştırdığı personelin maaşını Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ödetmesini, üstüne üstlük devlet memuru yapılmasının hesabını sormaya devam edeceğiz. Aynı şekilde evinde özel hizmetçisini devlet memuru yapan önceki dönem belediye başkanından da hesap sormaya devam edeceğiz. Hırsıza hırsızlığını unutturursanız o zaman sizden hesap sormaya başlarlar” dedi.

Sinop’ta denizde can pazarı yaşandı

Sinop’un Akliman Sahili’nde denize giren iki kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Cankurtaran ekiplerinin müdahalesiyle sudan çıkarılan şahıslardan biri olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılırken, kaybolan diğer kişiye de arama çalışmaları sonucunda ulaşıldı.

Tutdere dosyasında delil yok!

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında başlatılan soruşturmanın temeli, temizlik firması ödemelerine dayanıyor. Soruşturmanın merkezinde, temizlik hizmeti sağlayan Bilginay firmasının yerel seçimlerin ardından hak ediş ödemelerini alamadığı yönündeki iddialar yer alıyor. Yapılan açıklamada tüm ödemelerin belgelerle kanıtlandığı belirtildi.

TBMM’de ilginç anlar! Boş sıraları gördü, AKP’li vekile seslendi: ‘Önünüzde saygıyla eğiliyorum’

Saadet Partisi Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Bülent Kaya, dün Genel Kurul’daki boş sıralara tepki gösterdi. AKP ve MHP’den yalnızca iki milletvekilinin salonda yer alması sonrası Kaya, AKP’den tek başına katılan İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü’ye teşekkür etti. İşte o anlar…

AB’den ABD’ye misilleme uyarısı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, tarifeler konusunda anlaşma olmaması halinde ABD’ye misilleme yapacaklarını açıkladı.

‘Atık döküm sahası’ iddiası sonrası İBB’den ‘Mavi Göl’ açıklaması

İBB, belediye meclisinde alınan bir karar doğrultusunda Arnavutköy ilçesindeki Mavi Göl ve çevresinin “atık döküm sahası” ilan edildiği ve bölgede doğa tahribatına yol açıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.