Ev hanımlarını dolandıran şebeke üyeleri, mağdurları sahte belgeyle tehdit etmiş

Ev Hanımlarını Dolandıran Şebeke Çökertildi!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, ev hanımlarını ek iş vaadiyle kandırarak haksız kazanç elde eden 32 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 25 şüpheli tutuklandı ve örgütün suç yöntemleri detaylı bir şekilde incelendi.

Siber suçlar polisi, mağdur bir kişinin şikayeti üzerine yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, örgütün ev hanımlarını nasıl kandırdığını ve haksız kazanç elde etmek için hangi yöntemleri kullandığını belirledi.

Şebeke, sosyal medya platformlarında “evde sabun paketleme işi”, “çorap paketleme” gibi ilanlar yayınlayarak ev hanımlarını ayda 45 bin lira kazanma vaadiyle kandırdı.

WhatsApp üzerinden iletişim kuran şebeke üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı logosunu kullanarak kadınları yanıltmaya çalıştı ve sahte belgelerle güvenlerini kazanmaya çalıştı.

Ev hanımlarını ikna ettikten sonra “güvence bedeli” adı altında para talep eden şebeke, daha sonra çeşitli bahanelerle “vergi, sigorta ve kargo” ücretlerini istedi.

Örgüt, paralarını göndermek istemeyen ev hanımlarını korkutmak amacıyla Adalet Bakanlığı logosunu kullanarak sahte belgeler düzenledi ve haksız yere dava açacaklarını tehdit etti.

Şüpheliler, bu yöntemlerle bin kadından yaklaşık 100 milyon lira haksız kazanç elde etti. Polis ekipleri, suç örgütü üyelerinin parayı kripto hesaplara aktararak izlerini kaybettirdiğini tespit etti.

Kara Para Aklama Korkusu

Sosyal medyada gördüğü “evde sabun paketleme işi” ilanına başvuran İ.Ö adlı ev hanımı, örgüt tarafından yaklaşık 90 bin lira dolandırıldı. İ.Ö, örgüt üyelerinin korku ve paniğe sevk etmek için çeşitli yöntemler kullandığını ifade etti.

İ.Ö, eşine durumu aktardıktan sonra polise başvurduklarını ve zararlarının tazmin edilmesi için hukuki süreci başlattıklarını belirtti.

Diğer ev hanımlarına uyarılarda bulunan İ.Ö, “Sosyal medyadaki ilanlara itimat etmesinler, WhatsApp üzerinden iletişimden kaçınsınlar. Para talep eden sitelere güvenmesinler, aksi takdirde dolandırılabilirler.” dedi.

Related Posts

‘Krediyi Ziraat’ten değil Ziraat Katılım’dan aldım’

Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, şirketine 265 milyon lira kredi aldığını doğruladı. “Ancak yöneticisi olduğum Ziraat’tan değil, Ziraat Katılım’dan aldım. Raporda ‘sehven’ yazılmış” dedi.

Ticaret Bakanlığı’ndan ihracat açıklaması: 20 ilde 1 milyar dolar aşıldı!

Ticaret Bakanlığı; “2025 yılının ilk yarısında, 20 ilimiz 1 milyar doları aşan ihracat performansı sergilemiş, ayrıca 45 ilimizde ise ihracat miktarları yükselmiştir” açıklamasında bulundu. https://twitter.com/ticaret/status/1943545190272377206

Yeşil kapüşonlu sweat yasaklandı!

Ticaret Bakanlığı, denetimleri kapsamında güvensiz ürünler listesini güncellendi. Son denetimlerde iki markanın ürünleri hakkında yasaklama ve toplatılma kararı çıktı. Bakanlık Mr Dıy Evcil Hayvan Oyuncağı Hamburger Şekilli oyuncak için ses çıkaran …

Teklif kabul edildi: En düşük emekli maaşı zamlandı!

TBMM’de kabul edilen torba yasa ile emeklilere yönelik düzenlemeler hayata geçirildi. Askeri personel ve turizm çalışanlarına dair önemli değişiklikler de yasalaştı. Yeni uygulamalar çeşitli alanlarda esneklik ve yeni haklar getiriyor.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Dul yetim aylığı 58 bin 597 liraya çıkacak

TÜİK’in ilk altı aylık enflasyon verisini yayımlayıp iktidarın zamlı emekli maaşlarını resmen duyurmasının ardından gözler dul yetim aylığı hesaplamalarına çevrilmişti. Temmuz ayı itibariyle emeklilerle birlikte zamlı maaşlarını alacak dul yetim …