Golden Global’in kira sertifikasına yüksek talep




Golden Global Yatırım Bankası Kira Sertifikası Talebi Arttı

Golden Global Yatırım Bankası Kira Sertifikası Talebi Arttı

İSTANBUL (İGFA) – Golden Global Yatırım Bankası, etkin bir bilanço yönetimi, müşterilere özel çözümleri ve sağlam iş stratejisiyle yerel ve uluslararası piyasalarda paydaşlarına artı değer oluşturarak, istikrarlı büyümesini sürdürüyor.

Sunduğu faizsiz finans ürün ve hizmetleriyle yatırım bankacılığında fark oluşturan Golden Global Yatırım Bankası, 750 milyon TL’lik kira sertifikası ihracını, yatırımcılardan gelen yüksek talep sonrasında başarıyla tamamladı. Bankanın Golden Global Varlık Kiralama A.Ş. üzerinden gerçekleştirdiği bu işlem yüzde 45 basit yıllık getiri sunuyor ve 112 gün vadeli.

Kira Sertifikası İhracına Yüksek Talep

Golden Global Yatırım Bankası Genel Müdürü Yavuz Yeter, faizsiz finans prensipleri çerçevesinde sermaye piyasalarının gelişimine katkı sağlama vizyonuyla, kira sertifikası ihraçlarında düzenli ve istikrarlı büyüyerek piyasada kalıcı olduklarını söyledi. Banka, 2024 yılında TL cinsinden 1,5 milyar TL ihraç tavanı kapsamında üç kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Ayrıca uluslararası sukuk programı çerçevesinde ABD doları ve avro cinsinde sukuklar ihraç ederek toplamda 6 milyar TL eş değerinde hacme ulaştı. 2025 yılında ise yabancı para cinsinde 30 milyon avro ile başlayan ilk işlem sonrasında, 750 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracını yüksek taleple başarıyla tamamladı.


Related Posts

Dünyanın en iyi havalimanı yine İGA İstanbul Havalimanı oldu

Uluslararası seyahat dergisi Travel and Leisure’ın okurları bu yıl da “Dünyanın En İyi 10 Uluslararası Havalimanı”nı belirledi. Listenin zirvesine, geçen yıl olduğu gibi İGA İstanbul Havalimanı yerleşti.

Zeytinlikler madenciliğe açıldı mı?

Son günlerde kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan biri olan “Zeytinlikler madenciliğe açıldı mı?” sorusu, TBMM’de görüşülen torba yasa teklifiyle yeniden gündeme geldi.

Sizi gidi faizciler sizi

Millet 4.7 trilyon lira vergi ödedi, iktidar 1.1 trilyonunu faizciye verdi. 6 ayda bütçeden 1.1 trilyon liralık faiz ödemesi yapıldı. Aynı dönemde depremzedeye sadece 90 milyar lira, çiftçiye 167 milyar lira, yoksula ise 180 milyar liralık kaynak ayrıldı.

‘Krediyi Ziraat’ten değil Ziraat Katılım’dan aldım’

Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, şirketine 265 milyon lira kredi aldığını doğruladı. “Ancak yöneticisi olduğum Ziraat’tan değil, Ziraat Katılım’dan aldım. Raporda ‘sehven’ yazılmış” dedi.

Ticaret Bakanlığı’ndan ihracat açıklaması: 20 ilde 1 milyar dolar aşıldı!

Ticaret Bakanlığı; “2025 yılının ilk yarısında, 20 ilimiz 1 milyar doları aşan ihracat performansı sergilemiş, ayrıca 45 ilimizde ise ihracat miktarları yükselmiştir” açıklamasında bulundu. https://twitter.com/ticaret/status/1943545190272377206

Yeşil kapüşonlu sweat yasaklandı!

Ticaret Bakanlığı, denetimleri kapsamında güvensiz ürünler listesini güncellendi. Son denetimlerde iki markanın ürünleri hakkında yasaklama ve toplatılma kararı çıktı. Bakanlık Mr Dıy Evcil Hayvan Oyuncağı Hamburger Şekilli oyuncak için ses çıkaran …