Hizbullah destekçileri, Barış Gücü aracına saldırdı: Komutan yardımcısı yaralandı

Lübnan’ın İran uçağının Beyrut’a inişine izin vermemesine tepki gösteren Hizbullah destekçileri, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü’ne (UNIFIL) ait araçları ateşe verdi. Saldırıda UNIFIL komutan yardımcısının yaralandığı açıklandı.

AA’nın Lübnan basınından aktardığı haberlere göre, Hizbullah destekçileri Refik Hariri Uluslararası Havalimanı civarında UNIFIL’e ait bir araca ve görevlilere saldırdı. Araç ateşe verilirken, UNIFIL personeli de darp edildi.

Hizbullah destekçilerinin yol kapatma ve ateş yakma eylemleri sonrasında, kapanan havalimanı yolunun iki yönlü olarak trafiğe açıldığı kaydedildi.

İHA’nın haberinde ise göstericiler ve Lübnan askerleri arasında da çatışmalar yaşandığı belirtildi.

LÜBNAN ORDUSU: UNIFIL ARAÇLARI VE ORDU MENSUPLARINA SALDIRANLAR TUTUKLANACAK

Lübnan ordusu, başkent Beyrut’ta bulunan Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nı yakınlarında Hizbullah destekçilerinin UNIFIL aracına ve mensuplarına saldırısı sonrası uyarıda bulundu.

Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “ordu mensupları ve UNIFIL araçlarına saldırılar yapıldığı” bildirilerek, “isyanlar ve protestolar yoluyla havalimanı yolunun kapatılmaya çalışıldığı” kaydedildi.

Ülkenin “hassas bir dönemden geçtiği” belirtilen açıklamada, halkın “korkutucu sonuçlara yol açarak gerilim oluşturacak” olaylardan sakınmaları uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, “Lübnan ordusunun güvenlik sağlama görevlerini sürdürerek, vatandaşların huzurunu bozanlara izin verilmeyeceği ve güvenlik ortamını ihlal edenlerin tutuklanacağı” belirtildi.

UNIFIL: SORUMLULAR ADALET ÖNÜNE ÇIKARILSIN

UNIFIL’den yapılan yazılı açıklamada, Beyrut’ta havalimanına giden barış gücü konvoyuna Hizbullah destekçilerinin saldırı düzenlenmesine tepki gösterildi.

Saldırıda, UNIFIL’e ait aracın ateşe verildiği ve evine dönmekte olan komutan yardımcısının yaralandığı aktarıldı.

“Lübnan’ın güneyinde, zor bir dönemde güvenliği ve istikrarı sağlamak için görev yapan barış güçlerine” saldırı yapıldığına dikkati çekilen açıklamada, Lübnan yetkililerinden olayın araştırılması ve sorumluların adalet karşısına çıkarılması istendi.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Trump dünyayı değiştirmek için ‘Deli Adam Teorisi’ni kullanıyor

Trump dünyayı değiştirmek için ‘Deli Adam Teorisi’ni kullanıyor

Oyuncak devi 29 şubesini sessiz sedasız kapattı!

İngiltere’nin efsanevi oyuncak mağazası Hamleys 29 mağazasını kapattı. Kapanan şubelerle birlikte şirket 34 çalışanını işten çıkardı.

ABD Dışişleri Bakanlığının iç yazışması sızdırıldı: ‘Toplu işten çıkarmalar başlayacak’ iddiası

ABD Başkanı Donald Trump’ın federal hükümeti küçültme politikası doğrultusunda Dışişleri Bakanlığının yakın zamanda toplu işten çıkarma uygulamasına başlayacağı öne sürüldü. ABD basınının ele geçirdiği bir Dışişleri Bakanlığı iç yazışmasında, işten çıkarmalara ilişkin detayların yer aldığı iddia edildi.

Babasının evini yakan genci mahalleli linç etti! Polis zor ayırdı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, madde bağımlısı olduğu öne sürülen Muhammed I. (34), babasına ait evi ateşe verdi. Yangın bitişikteki eve de sıçrarken, zanlı mahalle sakinlerinin saldırısından polis müdahalesiyle kurtarıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Malezya’da kritik ABD-Rusya görüşmesi

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Malezya’da düzenlenen 47’nci Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Zirvesi’nde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ikinci yüz yüze görüşmesinde Rusya’nın Ukrayna Savaşı’ndaki yeni barış teklifine ilişkin “Yeni ve farklı bir yaklaşım kaydettik” ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu: ‘Cumhurbaşkanımız tarihi bir açıklama yapacak’

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, canlı yayında yaptığı açıklamada “Önemli olan devlet ve millet için doğru olanı yapmayı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Cumartesi sabahı tarihi bir açıklama yapacak” ifadelerini kullandı.