İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

Malatya’da İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Anıldı

İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılmasının üzerinden tam 51 yıl geçti. Bu özel gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan’ın konuşmalarına ev sahipliği yapacak olan Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa büyük ilgi vardı.

“İnönü, Yüksek Başarılara İmza Atan Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyerini öven bir konuşma gerçekleştirirken, onun çalışkanlığını ve başarılarını takdir etti. Bağcıoğlu’nun ifadeleriyle, İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir lider olarak anılmaya devam ediyor. Mütevazı ve dürüst kişiliği, sabrı ve kararlılığıyla da dikkat çeken İnönü, ilkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınıyor. Aynı zamanda, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bırakan İnönü, mükemmel bir stratejist ve geleceği öngörebilen bir lider olarak anılmaktadır. Lozan Konferansı’ndaki başarısı da, diplomasi alanındaki üstünlüğünü kanıtlar nitelikteydi. Onun askeri dehasını görmeyenler, sadece kendi cehaletlerini ortaya koymaktadır.”

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Övgüsüne Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki önemine vurgu yaparak, şunları belirtti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu ve daha pek çok belgeyle sabittir. İnönü, Batı Cephesi’nde yazdığı destanlarla düzenli ordunun zaferine katkıda bulunmuş ender liderlerden biridir. Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan İkinci İnönü Muharebesi’nde gösterdiği üstün başarı, Atatürk tarafından da övgüyle karşılanmış ve nadir görülen başarılı komutanlar arasında yerini almıştır.”

Related Posts

Deniz Zeyrek Manavgat’taki rüşvet görüntülerini aklamak için adeta şekilden şekile girdi

Manavgat Belediyesi’ndeki rüşvet görüntüleri Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. Açılan soruşturma sonrası Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 34 kişinin gözaltına alınmasıyla CHP’ye yakın isimlerin ağzından ‘kumpas’ iddiaları çıkmaya başladı. YouTube kanalından bir video paylaşan Ana Muhalefet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Gazeteci Deniz Zeyrek, rüşveti aklamak için adeta şekilden şekile girdi.

İsrail sivillere yönelik bombardımanlarını durdurmuyor: Gazze’de katliam dün de sürdü

İsrail ordusu, Gazze’de 21 aydır sürdürdüğü saldırıları sona erdirecek bir ateşkese yaklaşılmasına rağmen bombardımanlarına devam ediyor.

“FETÖ’nün siyasi ayağı” paylaşımına 5 yıl sonra soruşturma

CHP’li Hasan Şencan’ın 2020’de yaptığı sosyal medya paylaşımı, 5 yıl sonra AKP’li Mustafa Şentop’un şikâyetiyle soruşturma konusu oldu. Şencan verdiği ifadede, “Hakaret yok, eleştiri yaptım” diyerek kendini savundu.

Marketteki kahverengi yumurtalar artık satılmıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.

Yardım bekleyenleri eğlenerek hedef alıyorlar

İşgalci İsrail ordusu, ateşkes müzakerelerine rağmen Gazze’de katliam işlemeye sürdürüyor.

Mansur Yavaş duyurdu: İzmir’e yeni destek ekibi gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangınla mücadele kapsamında İzmir’de 4 araç ve 9 itfaiye personelinin aktif görev yaptığını, ayrıca Manisa’da 5 araç ve 8 personelin çalışmalara katıldığını belirtti.