İstanbul Barosu’na “terör” soruşturması: Yarın ifade verecekler

İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yarın Adliyede

İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, baro hakkında başlatılan “terör” soruşturması kapsamında yarın ifade verecek. Baro tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’ın destek için adliyede olacağı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyeleri aleyhine, “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” suçlarından resen soruşturma başlattı. Soruşturma sebebi olarak, İstanbul Barosu’nun Nazım Daştan ve Cihan Bilgin’in Suriye’de öldürülmesinin ardından yaptığı açıklama gösterildi.

Adliyede Destek Olacaklar

İstanbul Barosu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri yarın (7 Ocak) Çağlayan Adliyesinde ifade verecek. Ayrıca, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve çeşitli illerden çok sayıda Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi de destek amacıyla adliyede olacak.


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa


Günün Öne Çıkan Haberleri

TIKLAYIN | Murat Yetkin: Suriye’deki üç dış güç; Türkiye, İsrail ve ABD, HTŞ’ye şartlı kredi açtı

TIKLAYIN | Mehmet M. Yılmaz yazdı: İbrahim Kalın, 65 bin dolarlık saati imha eder mi?

TIKLAYIN | Wanda Nara’dan sürpriz ayrılık kararı ve Icardi hamlesi

TIKLAYIN | Kanada medyası: Başbakan Justin Trudeau bugün istifa edecek

TIKLAYIN | 82. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

TIKLAYIN | Spor yazarları, Fenerbahçe-Hatayspor maçını yorumladı: “Galatasaray’ı “yenilmez” yapan bir organizasyonla, başka türlü savaşamazlar”

Related Posts

“FETÖ’nün siyasi ayağı” paylaşımına 5 yıl sonra soruşturma

CHP’li Hasan Şencan’ın 2020’de yaptığı sosyal medya paylaşımı, 5 yıl sonra AKP’li Mustafa Şentop’un şikâyetiyle soruşturma konusu oldu. Şencan verdiği ifadede, “Hakaret yok, eleştiri yaptım” diyerek kendini savundu.

Marketteki kahverengi yumurtalar artık satılmıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.

Yardım bekleyenleri eğlenerek hedef alıyorlar

İşgalci İsrail ordusu, ateşkes müzakerelerine rağmen Gazze’de katliam işlemeye sürdürüyor.

Mansur Yavaş duyurdu: İzmir’e yeni destek ekibi gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangınla mücadele kapsamında İzmir’de 4 araç ve 9 itfaiye personelinin aktif görev yaptığını, ayrıca Manisa’da 5 araç ve 8 personelin çalışmalara katıldığını belirtti.

Rusya’nın Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov: Moskova Afganistan İslam Emirliği’ni resmen tanıdı

Rusya Devlet Başkanlığı Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov, Moskova’nın Afganistan İslam Emirliği’ni resmen tanıdığını belirtti.

Kredi kartı ile altın alanlar yandı! Hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz

Kredi kartıyla altın alıp daha sonra da altını nakit paraya çevirenler yandı. Son dönemde bu şekilde kredi kartı kullanarak altın alanlar dev cezalara uğruyor. Binlerce vatandaş hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir