
Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam yada misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.
KAHVALTIYA NE YAPSAM? KOLAY KAHVALTI TARİFLERİ
Zeytin, peynir, yumurta, domates ve salatalık genellikle her kahvaltı masalarında olur. Farklı alternatifler bulabileceğiniz sık sunumlarla sofralarınızı süsleyeceğiniz birbirinden lezzetli pratik kahvaltı tarifleri:

ÇİKOLATALI ÇÖREK TARİFİ
Çikolatalı çörek malzemeler
1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı toz şeker1 paket instant maya1 çay bardağı erimiş tereyağı3,5 su bardağı un1 paket vanilya
İçi için;
Sürülebilir çikolata1 çay bardağı kıyılmış fındık
Üzeri için;
1 yumurta sarısı1 tatlı kaşığı sütSusam
ÇİKOLATALI ÇÖREK YAPILIŞI
İlk olarak hamur malzemeleri ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.Hamuru hazırladıktan sonra 34 x 40 ölçüsünde dikdörtgen şekilde açın.Hamuru şeritler halinde 10 cm uzunluğunda kesin.Kesik atılan kısma sürülebilir çikolata sürün. 1 çay bardağı kadar da kıyılmış fındık için serpiştirin.Daha sonra rulo şeklinde sarıp kesik kısımları da tek tek kapatın.Ardından büyük simit şekline getirip yağlı kağıt serili tepsiye alın.Üzeri için 1 yumurta sarısı ile 1 tatlı kaşığı sütü karıştırıp fırçayla sürün.En son susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

SİMİT POĞAÇA TARİFİ
Simit poğaça malzemeler
5 adet milföy yaprağı10-15 dal maydanoz1 kase beyaz peynir1 yemek kaşığı pekmez1/2 (yarım) su bardağı su1 çay bardağı susam
PRATİK SİMİT POĞAÇA YAPILIŞI
Bir kase içerisinde beyaz peyniri çatal yardımı ile güzelce ezin.Maydanozları kıyın ve peyniri üzerine ekleyerek karıştırın.Milföy yapraklarını ikiye bölün ve üzerine hazırlanan iç harçtan 1’er kaşık kadar yerleştirin.Ardından milföylerin kenar kısımlarını ortada birleştirin, el ile yuvarlayarak şekil verin. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın.Susamı kavurmak için uygun bir tavayı ocağa alın, içerisine susamları alarak renkleri koyulaşana kadar karıştırarak kavurun.Susamları kavrulduktan sonra ayrı bir tabak içerisine alın ve soğumaya bırakın.Ayrı bir kaseye suyu alın, üzerine pekmezi ekleyerek karıştırın.Poğaçaları önce pekmezli karışıma ardından kavrulmuş susamlara bulayın ve fırın tepsisine yerleştirin.Tüm poğaçaları bu şekilde hazırladıktan sonra 180°C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişmeye bırakın. Pişen poğaçalar servise hazır.

MAYDANOZLU PİŞİ TARİFİ
Maydanozlu pişi malzemeler
1 su bardağı ılık suYarım su bardağı ılık süt3 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı tereyağı1 yumurta1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı maya1.5 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar unYarım demet maydanozBir kaç dal dereotuKızartmak için sıvı yağ
MAYDANOZLU PİŞİ YAPILIŞI
Unun ortasını açıp maya ve şekeri koyup ılık su eritin.Unun kenarına yumurta, yoğurt, tereyağı, tuz, maydanoz dereotu ve kalan süt ve suyu ekleyip yavaş yavaş un ekleyip iyice yoğurun.Yumuşak bir hamur elde edip mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru un serpilmiş zemine alın .Bir parmak kalınlığında açın.Küçük bir kase ile kesip ortasını su şişesi kapağı ile kesip bir tepsiye dizin.Bütün hamur bitene kadar devam edin.Tavaya sıvı yağı alıp pişilerimizi kızartmaya başlayın.Sıcak sıcak servis edin.

ÇILBIR TARİFİ
Çılbır malzemeler
6 bardak su3 yumurta1 kaşık üzüm sirkesi3 kaşık yoğurt1 diş sarımsak2 tatlı kaşığı tereyağıPul biber Kekik Tuz
ÇILBIR YAPILIŞI
Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın. Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Yumurtaları servis tabağına alın. Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pul biberi ekleyin. Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin. Sıcak servis edin.

KAŞARLI DOMATES SALATASI TARİFİ
Kaşarlı domates salatası malzemeler
3 orta boy domates100 gram kaşar peynirZeytinyağıTuzKekikPul biber
KAŞARLI DOMATES SALATASI YAPILIŞI
Salata kasesine yıkadığımız domatesleri kahvaltılık doğruyoruz. Üzerine tuzu serpiyoruz. Üzerine kaşarı rendeliyoruz. Kaşarın üzerine pul biber ve kekik serpip onun üstüne de zeytinyağı gezdiriyoruz.
pratik kahvaltı tarifi kolay kahvaltı tarifi kahvaltıya ne yapsam kahvaltıya ne hazırlasam