Kanser hastalarına ‘Boğaz turlu’ moral!

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – İstanbul’da 2024 yılında kurulan ve henüz yeni bir vakıf olmasına rağmen yaptıkları etkinliklerle dikkat çeken Dünya Kanser Vakfı (DÜKAV), etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Mütevelli Heyeti Başkanlığını Keşanlı Azize Kiracı Öztürk ve Başkan Yardımcılığını yine Keşanlı Engin Doğru’nun yürüttüğü vakıf, kanser hastalığına moral olmak adına boğaz turu düzenlediler.

Kanserin günümüzde en büyük sağlık tehditlerinden birisi olmaya devam ettiğini belirten DÜKAV Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Engin Doğru; “Son yıllarda kanser vakalarında artış gözlemleniyor.

Yaşam süresinin uzaması, çevresel faktörler, sağlıksız beslenme ve stres gibi unsurlar bu hastalığın yaygınlaşmasına sebep oluyor. Özellikle sigara ve alkol kullanımı, hareketsiz yaşam tarzı ve işlenmiş gıdalar kanser riskini artırıyor.

Ancak uzmanlar, sağlıklı bir yaşam tarzıyla kanser riskinin azaltılabileceğini belirtiyor. Düzenli fiziksel aktivite, dengeli beslenme, zararlı alışkanlıklardan uzak durma ve düzenli sağlık kontrolleri hastalıktan korunmada büyük önem taşıyor” dedi.

Related Posts

Kırmızı besinlerdeki gizli güç

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Mehmet Uçar kırmızı renkli sebze-meyvelerde bulunan ve güçlü bir antioksidan olan likopenin özellikle kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisiyle öne çıktığını belirtti.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Uzman uyardı: ‘Güneş ışınlarından her mevsim korunulmalı’

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirterek, “Güneş kremi yalnızca yazın değil, güneş ışınlarının etkili olduğu her mevsimde kullanılmalıdır” dedi.

Kalp krizi ve felç riskinin azaltıyor! ‘Haftada en az bir porsiyon yenmeli’

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir