Kastamonu’da Yaban Hayvanlarına Kış Desteği

Kastamonu’da, yaban hayvanlarının ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta sıkıntı yaşamaması için çalışma yapıldı.

Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü, karla kaplanan ormanlık alanlarda yiyecek bulmaları güçleşen hayvanlar için harekete geçti. Kastamonu Kamp ve Off-Road Kulübünden (KAMPOFF) destek alan Bölge Müdürlüğü ekibi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün rehberliğinde Ilgaz Dağı’nın eteklerindeki Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’na ulaştı.

Karla kaplı yolları arazi araçlarıyla aşan ekipler, 3 farklı noktaya 30 kilogram arpa ve buğday, 12 balya saman ve yonca bıraktı.

Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Halil Alper, AA muhabirine, kar yağışının ve olumsuz hava koşullarının hakim olduğu bölgelerde yaban hayatının korunması amacıyla çalışma yaptıklarını söyledi.

Alper, çalışmalarına Off Road Kulübü ile Milli Parklar ekiplerinin destek verdiğini ifade ederek, “Bir merhamet ve vakıf geleneği olarak Hz. Ömer’in ‘Dağlara yem serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler’ şiarıyla yola çıkarak Ilgaz Dağı’nda, yoğun kar yağışının, olumsuz hava şartlarının olduğu yerlerde yaban hayatını koruma amaçlı çalışma yaptık. Bir farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdiğimiz etkinliklere mümkün olduğunca devam etmeye çalışacağız.” diye konuştu.

KAMPOFF Başkanı Ferhat Salur da yoğun kar yağışı nedeniyle Ilgaz’ın zirvesine çıkamadıkları ancak ulaşabilecekleri en yüksek noktaya çıktıklarını ifade etti.

Salur, kulüp olarak etkinliğe destek vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz, yaban hayvanları için yapacağı besleme çalışması için bizden destek istedi. Biz de seve seve kabul ettik ve onlarla yola çıktık. Katılım gayet iyi, 12-13 araç var. Milli Parklar da 2 araçla geldi. Çok kar alan bölgelerde besleme yaptık. Kulüp olarak bizleri böyle bir etkinliğe dahil ettikleri için Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Kulüp olarak bu tür etkinliklere destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Uğur Şan ise yemleme faaliyetinin yaban hayatı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kış aylarında yaban hayvanlarının yem arayışının genel alanlara yayıldığına dikkati çeken Şan, şunları kaydetti:

“Yaban hayvanları kendi ortamlarında yiyecek bulamazlarsa, genellikle şehirlere ve sosyal alanlara yönelirler. Bizim amacımız, yemleme faaliyetleriyle hayvanların beslenme ihtiyaçlarını ait oldukları doğada karşılamalarını sağlamak. Aynı zamanda yaptığımız bu faaliyetle doğaya bıraktığımız yiyecekler, onların zor koşulları daha rahat atlatmalarına destek vermiş olacak.”

Related Posts

Karadeniz Sahil Yolu’nda kaza: Bir ölü

Karadeniz Sahil Yolu’nda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin deniz kenarına uçtuğu kazada bir kişi öldü.

Özgür Özel’den Saraçhane’de ‘ikinci dalga operasyon’ açıklaması: ‘Siz bu binadan İstanbul’un yönetilmesine engel olamazsınız!’

CHP lideri Özgür Özel, Başakşehir’deki Kanal İstanbul güzergahındaki miting öncesi Saraçhane’de kritik açıklamalarda bulunuyor.

Ekonomik güven endeksi nisanda azaldı

Ekonomik güven endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 4,2 azalışla 96,6 değerini aldı.

İzmir’de kıraathaneye kurşun yağmuru: Biri ağır üç yaralı

İzmir’de iki kişi, kız meselesi nedeniyle bir kıraathaneye kurşun yağdırdı. Olayda biri ağır üç kişi yaralandı. Saldırganlar kaçarken, polis saldırganların kaçmasına yardımcı oldukları gerekçesiyle üç kişiyi gözaltına aldı.

İSKİ yöneticileri bu ismin şikayetiyle gözaltında: ‘Saat 17.00’ye kadar almazsanız, sizinle görüşeceğiz’

2024 yılında İSKİ çalışanlarını tehdit ettiği tutanaklara yansıyan İdris Özcelep’in yasaklı statüde olduğu halde 19 Mart’ta İBB’ye yapılan operasyon sonrası 20 Mart’ta yeniden İSKİ binasına geldiği ortaya çıktı.

Çanakkale’de fırtına: Feribot seferleri iptal

Meteorolojinin uyarılarının ardından Kuzey Ege’de fırtına etkili oluyor. Fırtına nedeniyle Çanakkale’de bazı feribot seferleri iptal edildi.