Deri ürünler artık böyle satılacak: Düzenleme 2 ay sonra yürürlüğe girecek

Beslenme Ürünlerinde Menşe Bilgisi Zorunlu Hale Geliyor!

Resmi Gazete’nin bugünkü yayımlanan tebliğine göre, tüketici ürünlerinde hayvansal menşeli parça bulunduğunda, bu parçaların hangi hayvandan elde edildiğinin etiket ve ambalajda belirtilmesi gerekecek.

Vatandaşların tam ve doğru bilgiye ulaşması için yapılan düzenleme ile hayvansal olmayan parçaların suni, vegan ve sentetik deri gibi ifadelerle tüketiciyi yanıltması önlenecek.

Düzenleme, tekstil, eldiven, ayakkabı, çanta, cüzdan, kemer, saat, takı, kırtasiye, mobilya, halı ve oyuncak gibi ürün gruplarındaki hayvansal parçaları kapsıyor.

Düzenleme Yakında Yürürlükte Olacak!

Firmalara, yeni düzenlemeye uyum sağlamaları için bir geçiş süresi tanınıyor. Düzenleme 2 ay içinde yürürlüğe girecek.

‘Düzenli Denetimler Hayati Önem Taşıyor!’

Dericizade Onursal Başkanı Faruk Küçük, bu çalışmanın tüketicilerin doğru bir şekilde bilgilendirilmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Küçük, genellikle giysilerin kuzu derisinden yapıldığını ve çanta, cüzdan gibi ürünlerin çoğunlukla dana ve sığır derisinden üretildiğini söyledi. Küçük, “Bundan sonra etiketlerde ‘kuzu’ ya da ‘koyun derisi’ gibi ifadeler de yer alacak. Bu düzenleme, vatandaşın ne aldığını ve ne giydiğini bilmesini sağlıyor. Bu ürünlerin düzenli ve etkili bir şekilde denetlenmesi de büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Küçük ayrıca suni deri ürünlerinde “deri” kelimesinin kullanılmaması gerektiğini de vurguladı.

Related Posts

Mercedes-Benz’in karı ilk çeyrekte düştü

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz’in faaliyet karı, ilk çeyrekte Çin’deki zayıf lüks otomobil satışları nedeniyle azalırken, şirket ABD tarafından açıklanan tarifelerin kazançlarını olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

Bakan Şimşek’ten enflasyon açıklaması: ‘Beklentilerde kötüleşme var’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomik durumuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonun düşürülmesinin hükümetin birinci önceliği olduğunu belirten Şimşek, büyüme perspektifinin orta ve uzun vadede güçlü olduğunu iddia etti. Ayrıca, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmanın öncelikleri arasında olduğunu ifade etti.

Bankacılık Endeksi’nde düşüş yüzde 3’ü geçti: Akbank’ta işlemler durduruldu

Bankacılık endeksinde kayıplar derinleşti. Akbank, Yapı Kredi ve İş Bankası hisselerinde sert düşüşler yaşanırken, Akbank paylarında işlemler geçici süreyle durduruldu.

Elektrik üretimi şubatta arttı

Türkiye’nin lisanslı elektrik üretimi şubatta önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 6,5 artarak 27 milyon 326 bin 453 megavatsaat oldu.

Postada en çok şikayet “kayıp” gönderiler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ilişkili kuruluşu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) gelen şikayetlerde posta sektöründe “kayıp ve çalıntı” gönderiler, mobil iletişim sektöründe de “fatura”lar ilk sırada yer aldı.

Çinli markadan ABD’ye büyük zam hamlesi

Çinli hızlı moda devi Shein, ABD’de küçük paketlere yönelik gümrük vergisi artışları öncesinde fiyatlarını sert şekilde yükseltti. Bazı ürünlerdeki zam oranı yüzde 377’e yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir