Estel Kent Meydanı” projesi Midyat’ta değer katacak

Midyat’ta Estel Kent Meydanı Projesi Hayata Geçiyor

Mardin Midyat’ın Ortaçarşı mahallesinde 11 bin 611 metrekarelik alanda, 96 işyeri, otel, kapalı otopark ve cami gibi alanların yer alacağı modern bir proje hayata geçiriliyor. Bu projeyle birlikte, Midyat’ın yaşam ve iş alanları modern bir görünüme kavuşacak.

Kentin tarihi dokusunda önemli bir yer tutan çarşı, birçok kişinin anılarına ev sahipliği yapmaktaydı. Ancak zamanla işlevselliğini kaybeden çarşı, bölgenin görünümünü olumsuz yönde etkilemeye başlamıştı. Bu nedenle, 75 yıllık ve ömrünü tamamlamış betonarme yapılar yıkılarak yerlerine modern ve yöreye uygun taş mimariye sahip yapılara yer verilecek.

İş makinelerinin çalışmalarını sürdürdüğü çarşıda dükkânların yıkım kararı alınmış, esnaf ise iş yerlerini boşaltmaya başlamıştı. Kepçelerle yıkım işlemlerine başlanan çarşıda, yıkımın tamamlanmasının ardından yeni bir proje hayata geçirilecek ve böylece bölgenin yenilenmesi ve yeni fırsatların oluşması hedeflenmektedir.

Bölgede 50 yıldan uzun süredir esnaflık yapan Veysi İzgi, projeyi oldukça olumlu karşılayarak, “Midyat için hayırlı olsun. Babamın burada en eski esnaf olduğu ve 1950 yılından beri burada iş yaptığı bir yer. Bu proje memleketimiz için güzel bir adım olacak.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında yaklaşık 100 iş yeri, cami, otel ve kapalı otopark gibi alanlar bulunacak. Çalışmalara, Belediye Başkan Vekili Asaf Demirdağ, Belediye Başkan yardımcıları ve işyeri sahipleri de katıldı.

Related Posts

Kurultay soruşturması ertelendi, yine belediyelere operasyon başladı: Kaosu rutin yapmaya çalışıyorlar

CHP’li kurmaylar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun ardından iktidarın kaosu rutinleştirme çabasında olduğunu savundu. Ankara ve İstanbul’daki eski AKP dönemine ait yolsuzluk dosyalarının ise hala işleme alınmadığını hatırlattılar.

Hulki Cevizoğlu’ndan CHP’deki taht savaşına dikkat çeken yorum: 100 yıllık varoluş mücadelesi…

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu canlı yayında, 8 Eylül’e ertelenen ve CHP’nin içerisinde büyük çatlaklara yol açan şaibeli kurultay davası ve dava sonucuna göre şekillenecek yeni CHP’nin başına kimin geçeceği kavgasını yorumladı. Yaşananların, CHP’nin yüz yıllık bir varoluş savaşı olduğunu vurgulayan Cevizoğlu, “CHP’dekiler yerli ve milli muhalefet yapmak yerine, parti içerisinde kendi iktidarlarını güçlendirebilmek için yüz yıldır savaşıyorlar. Hiç değişmedi bu.” ifadelerini kullandı.

Trump: Savaşın bitmesi için Netanyahu’ya karşı katı olacağım

ABD Başkanı Donald Trump “Gazze Şeridi’ndeki savaşın bitmesi için Netanyahu’ya karşı katı olacağım” dedi.

Çocuklara sık sık giydiriliyordu! Annelerin gözde markasının ürünü yasaklandı

Ticaret Bakanlığı çocuklar için tasarlanan ünlü markanın ürünün risk taşıması sebebiyle piyasalardan toplatılmasına karar verdi.

Hatay ateş çemberinde: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Hatay’da orman yangını nedeniyle göz gözü görmüyor. İki gündür yangınlarla mücadele devam ederken yangın evlere sıçradı, Alahan tahliye ediliyor.

Evleneli 2 ay olmuştu: Aldatma kavgasında kocasının yumruk attığı kadın öldü

Küçükçekmece’de tartıştığı eşine yumruk atan Nazım Özayyıldız, eşinin başını mermere çarpması sonucu ölümüne neden oldu.