Kamu sosyal tesis ücretleri ‘Resmi’leşti

ANKARA (İGFA) – Kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankaları ve diğer kamu kurumlarının sosyal tesislerinde uygulanacak yemek, konaklama ve hizmet ücretleri, Resmi Gazete’nin 5. mükerrer sayısında yayımlandı.

2025 yılında eğitim ve dinlenme tesisleri, misafirhaneler, kreş ve çocuk bakımevi ücretleri ile spor hizmetlerine yönelik en az bedeller güncellendi.

Kamu kurumlarına ait eğitim ve dinlenme tesislerinden faydalanacak personel için; Yemek Ücretleri tesisin özelliklerine göre kişi başı günlük 191 TL, 160 TL veya 125 TL, Konaklama Ücretleri günlük kişi başı 73 TL, 66 TL veya 58 TL olarak belirlendi. Yoğun dönem farkı için ise 1 Temmuz-15 Ağustos arasında günlük 96 TL veya 86 TL ek ücret talep edilecek. Buzdolabı ve televizyon ücretleri için ise günlük 32 TL ilave ücret ödenecek.

Söz konusu Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

Dünyanın güvenliği tehlikede! Amerika yalan üzerine mi İran’ı vurdu?

ABD Başkanı Donald Trump, selefi George W. Bush, Irak’ın işgalinden önceki iddialarına benzer iddiaların ardından İran’daki nükleer tesisleri vurdu. İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarından önce İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın nükleer tehdidini abartarak saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı. Ancak istihbarat raporları ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran’ın silah üretmediğini ortaya koydu. Peki ABD, İran’ı 2003’te olduğu gibi yalan üzerine mi vurdu?

Jüri, ABD’li rapçi Sean “Diddy” Combs davasında kısmi karara vardı

Jüri, ABD’li rapçi Sean “Diddy” Combs davasında kısmi karara vardı

Kurultay soruşturması ertelendi, yine belediyelere operasyon başladı: Kaosu rutin yapmaya çalışıyorlar

CHP’li kurmaylar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun ardından iktidarın kaosu rutinleştirme çabasında olduğunu savundu. Ankara ve İstanbul’daki eski AKP dönemine ait yolsuzluk dosyalarının ise hala işleme alınmadığını hatırlattılar.

Hulki Cevizoğlu’ndan CHP’deki taht savaşına dikkat çeken yorum: 100 yıllık varoluş mücadelesi…

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu canlı yayında, 8 Eylül’e ertelenen ve CHP’nin içerisinde büyük çatlaklara yol açan şaibeli kurultay davası ve dava sonucuna göre şekillenecek yeni CHP’nin başına kimin geçeceği kavgasını yorumladı. Yaşananların, CHP’nin yüz yıllık bir varoluş savaşı olduğunu vurgulayan Cevizoğlu, “CHP’dekiler yerli ve milli muhalefet yapmak yerine, parti içerisinde kendi iktidarlarını güçlendirebilmek için yüz yıldır savaşıyorlar. Hiç değişmedi bu.” ifadelerini kullandı.

Trump: Savaşın bitmesi için Netanyahu’ya karşı katı olacağım

ABD Başkanı Donald Trump “Gazze Şeridi’ndeki savaşın bitmesi için Netanyahu’ya karşı katı olacağım” dedi.

Çocuklara sık sık giydiriliyordu! Annelerin gözde markasının ürünü yasaklandı

Ticaret Bakanlığı çocuklar için tasarlanan ünlü markanın ürünün risk taşıması sebebiyle piyasalardan toplatılmasına karar verdi.