Melih Geçek kimdir? İSTTELKOM AŞ Genel Müdürü Melih Geçek neden gözaltına alındı?

Melih Geçek Kimdir ve Neden Gözaltına Alındı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSTTELKOM AŞ Genel Müdürü olan Melih Geçek, bu sabah gerçekleştirilen bir operasyon kapsamında gözaltına alındı. Peki, Melih Geçek kimdir ve neden gözaltına alındı?

Melih Geçek’in Kariyeri

1981 yılında İstanbul’da doğan Melih Geçek, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yönetim bilişim sistemleri alanında yüksek lisans yapmıştır. Bilişim danışmanlığı ve proje yöneticiliği kariyerine devam eden Geçek, birçok uluslararası proje de yer almıştır.

2019 yılında İBB’de Başkan Danışmanlığı ve Teknoloji Koordinatörlüğü gibi önemli görevler üstlenen Geçek, kurduğu teknoloji masasıyla İstanbul’daki teknoloji projelerine liderlik etmiştir.

Melih Geçek Neden Gözaltına Alındı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkında ciddi suçlamalar mevcuttur. Suç örgütü yöneticiliği, rüşvet, dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırma gibi suçlamalarla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Soruşturma kapsamında 53 kişi gözaltına alınmış olup, Melih Geçek de bu şüpheliler arasındadır. Operasyonlar İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da gerçekleşmiştir.

Related Posts

ABD ile İran’ın müzakerelere başlayacağı iddia edildi

ABD medyası, ABD ile İran arasındaki nükleer görüşmelerinin yeniden başlayacağını iddia etti. İddiaya göre taraflar, önümüzdeki hafta Oslo’da görüşmeyi planlıyor.

Dünyanın güvenliği tehlikede! Amerika yalan üzerine mi İran’ı vurdu?

ABD Başkanı Donald Trump, selefi George W. Bush, Irak’ın işgalinden önceki iddialarına benzer iddiaların ardından İran’daki nükleer tesisleri vurdu. İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarından önce İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın nükleer tehdidini abartarak saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı. Ancak istihbarat raporları ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran’ın silah üretmediğini ortaya koydu. Peki ABD, İran’ı 2003’te olduğu gibi yalan üzerine mi vurdu?

Jüri, ABD’li rapçi Sean “Diddy” Combs davasında kısmi karara vardı

Jüri, ABD’li rapçi Sean “Diddy” Combs davasında kısmi karara vardı

Kurultay soruşturması ertelendi, yine belediyelere operasyon başladı: Kaosu rutin yapmaya çalışıyorlar

CHP’li kurmaylar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun ardından iktidarın kaosu rutinleştirme çabasında olduğunu savundu. Ankara ve İstanbul’daki eski AKP dönemine ait yolsuzluk dosyalarının ise hala işleme alınmadığını hatırlattılar.

Hulki Cevizoğlu’ndan CHP’deki taht savaşına dikkat çeken yorum: 100 yıllık varoluş mücadelesi…

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu canlı yayında, 8 Eylül’e ertelenen ve CHP’nin içerisinde büyük çatlaklara yol açan şaibeli kurultay davası ve dava sonucuna göre şekillenecek yeni CHP’nin başına kimin geçeceği kavgasını yorumladı. Yaşananların, CHP’nin yüz yıllık bir varoluş savaşı olduğunu vurgulayan Cevizoğlu, “CHP’dekiler yerli ve milli muhalefet yapmak yerine, parti içerisinde kendi iktidarlarını güçlendirebilmek için yüz yıldır savaşıyorlar. Hiç değişmedi bu.” ifadelerini kullandı.

Trump: Savaşın bitmesi için Netanyahu’ya karşı katı olacağım

ABD Başkanı Donald Trump “Gazze Şeridi’ndeki savaşın bitmesi için Netanyahu’ya karşı katı olacağım” dedi.