Trump, avukatını New Jersey Başsavcılığı görevine atadı

Donald Trump, Alina Habba’yı New Jersey Başsavcısı Olarak Atadı

ABD Başkanı Donald Trump, atamanın Truth Social medya hesabından yapılmasını duyurdu. Habba’nın şu anda Beyaz Saray’da başkan danışmanı olarak görev yaptığını belirten Trump, “Avukat Alina Habba’nın, doğup büyüdüğü New Jersey eyaletinde geçici başsavcı olacağını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” açıklamasında bulundu.

Trump, Habba’nın New Jersey’deki halka “hem adil hem de hakkaniyetli” bir hukuk sistemi sağlamak için kararlılıkla çalışacağını vurguladı.

‘HABBA’DAN ELEŞTİRİ

Trump’ın açıklamalarının ardından Beyaz Saray’da konuşan Habba, New Jersey’nin Demokrat Valisi Phil Murphy ile Demokrat Senatör Cory Booker’ı eleştirerek, eyaleti “başarısızlığa uğrattıklarını” ve liderliği altında “yolsuzluk” ve “adaletsizliği” durduracağını savundu.

Habba ayrıca Adalet Bakanı Pam Bondi ile çalışmayı ve Trump’ın Amerika’yı ilk sıraya koyma, karmaşayı temizleme ve haksız yere suçlanan insanları değil hak ettiği kişileri hedef almayı ilerletme hedeflerini dört gözle beklediğini belirtti.

New Jersey doğumlu avukat Alina Habba, Trump başkan olduğunda New York’ta açılan ve 454 milyon dolar ceza ödemeye mahkum edilen davada Trump’a savunuculuk yapmıştı.

Habba, aynı zamanda 81 yaşındaki magazin dergisi yazarı E. Jean Carroll’ın Trump’ın 1996’da kendisine tecavüz etmekle suçlandığı davada da Trump’a yardımcı olmuştu.

ABD medyası, Habba’nın New Jersey başsavcısı olarak atanmasının zamanlamasına dikkat çekiyor. Atamanın, Columbia Üniversitesi mezunu ve Filistinli aktivist Mahmud Halil’in gözaltına alındığı ve davasının New York’tan New Jersey’ye aktarıldığı döneme denk geldiği vurgulanıyor.

Related Posts

Kurultay soruşturması ertelendi, yine belediyelere operasyon başladı: Kaosu rutin yapmaya çalışıyorlar

CHP’li kurmaylar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun ardından iktidarın kaosu rutinleştirme çabasında olduğunu savundu. Ankara ve İstanbul’daki eski AKP dönemine ait yolsuzluk dosyalarının ise hala işleme alınmadığını hatırlattılar.

Hulki Cevizoğlu’ndan CHP’deki taht savaşına dikkat çeken yorum: 100 yıllık varoluş mücadelesi…

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu canlı yayında, 8 Eylül’e ertelenen ve CHP’nin içerisinde büyük çatlaklara yol açan şaibeli kurultay davası ve dava sonucuna göre şekillenecek yeni CHP’nin başına kimin geçeceği kavgasını yorumladı. Yaşananların, CHP’nin yüz yıllık bir varoluş savaşı olduğunu vurgulayan Cevizoğlu, “CHP’dekiler yerli ve milli muhalefet yapmak yerine, parti içerisinde kendi iktidarlarını güçlendirebilmek için yüz yıldır savaşıyorlar. Hiç değişmedi bu.” ifadelerini kullandı.

Trump: Savaşın bitmesi için Netanyahu’ya karşı katı olacağım

ABD Başkanı Donald Trump “Gazze Şeridi’ndeki savaşın bitmesi için Netanyahu’ya karşı katı olacağım” dedi.

Çocuklara sık sık giydiriliyordu! Annelerin gözde markasının ürünü yasaklandı

Ticaret Bakanlığı çocuklar için tasarlanan ünlü markanın ürünün risk taşıması sebebiyle piyasalardan toplatılmasına karar verdi.

Hatay ateş çemberinde: Yangın evlere sıçradı, tahliyeler başladı

Hatay’da orman yangını nedeniyle göz gözü görmüyor. İki gündür yangınlarla mücadele devam ederken yangın evlere sıçradı, Alahan tahliye ediliyor.

Evleneli 2 ay olmuştu: Aldatma kavgasında kocasının yumruk attığı kadın öldü

Küçükçekmece’de tartıştığı eşine yumruk atan Nazım Özayyıldız, eşinin başını mermere çarpması sonucu ölümüne neden oldu.